Les Coves de Vinromà rep una subvenció destinada al foment de les pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Les Coves de Vinromà rep una subvenció destinada al foment de les pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

05/01/2023

L'ajuda ha sigut concedida per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport dirigida a l'escultura de l'arquer de la Cova Saltadora instal·lada en l'entrada sud del municipi.

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha rebut una subvenció per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a la difusió, promoció i foment del patrimoni de la Comunitat Valenciana declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta ajuda, dirigida a la difusió del territori de les Coves de Vinromà, es destina específicament a l'escultura de l'arquer de la Cova Saltadora en l'entrada sud del municipi instal·lada el juliol passat de 2022. Aquesta figura de ferro que descansa sobre una base amb l'eslògan “La porta de la Valltorta” és considerada una insígnia de l'art rupestre valencià.

Així doncs, la Cova Saltadora és un dels jaciments més representatius de l'art llevantí que presenta una gran varietat de motius i temes plasmats en els abrics de les parets rocoses de més de 200 metres de longitud situades en el marge esquerre del barranc de la Valltorta.

El valor patrimonial de les pintures rupestres llevantines està reconegut per la legislació nacional i autonòmica sota la figura de Bé d'Interés Cultural, a més d'estar inscrites en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO des de l'any 1998.

s

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).