Les Coves de Vinromà rep als compositors internacionals participants en la Residència Artística “Open Call Nodus 2022”

Les Coves de Vinromà rep als compositors internacionals participants en la Residència Artística “Open Call Nodus 2022”

11/07/2022

17 joves talents dels Estats Units, Itàlia, Colòmbia, Israel i Mèxic, entre altres, comparteixen una setmana de convivència per a innovar en el repertori de música contemporània

Les Coves de Vinromà ha rebut als músics participants en la Residència Artística “Open Call Nodus 2022”, projecte organitzat per la Fundació Caixa Castelló i l'Ajuntament de la localitat que fins al pròxim 16 de juliol reunirà joves talents de tot el món amb la finalitat de promoure i innovar en el repertori de música contemporània.

Un total de 17 compositors procedents dels Estats Units, Itàlia, Israel, Colòmbia, Mèxic, Polònia i altres països europeus participen en aquesta estada artística, de manera que estaran en el municipi intercanviant experiències i desenvolupant nou repertori de percussió i saxofon sota la supervisió de David Moliner i Carlos Tena.

De fet, 14 músics ja es troben en la població i la resta s'incorporarà a les sessions en les pròximes hores. Així mateix, les activitats previstes han començat a l'Església Vella amb el primer dels assajos, mentre que l'Església Nostra Senyora de l'Assumpció acollirà un concert obert al públic divendres que ve a les 19 hores, que mostrarà les peces creades durant aquesta setmana de convivència. A més, el programa també inclou un altre tipus de propostes més lúdiques perquè aquestos artistes coneguen els atractius del municipi.

Aquesta iniciativa busca crear un marc de recerca i intercanvi cultural i facilitar el contacte entre els músics del territori i compositors d'àmbit internacional, apropant així nous processos creatius a l'interior de Castelló.

“Creiem en l'enorme potencial d'aquest tipus de propostes de caràcter formatiu i artístic, ja que a més d'apropar la cultura a les zones rurals generen efectes positius en l'economia local”, ha destacat l'alcaldessa de les Coves de Vinromà, Mònica Nos.

Per part seua, Leopoldo Monfort, gerent de la Fundació Caixa Castelló, ha manifestat que “per a la nostra institució és una gran satisfacció iniciar aquest projecte de recerca i desenvolupament cultural. Aquesta col·laboració amb les Coves de Vinromà ens ha permès que la cultura circule a nous escenaris de l'interior de Castelló”. En la mateixa línia s'ha pronunciat Alfredo Llopico, tècnic de cultura de Fundació Caixa Castelló, qui ha afegit que “creiem que aquesta aposta per la creació i l'intercanvi entre artistes aconseguirà resultats molt positius, per la qual cosa continuarem treballant en aquesta direcció”.

Residencia Artística Open Call Nodus 2022

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).