La Residencia Artística "Open Call Nodus" de les Coves de Vinromà conclou amb resultats positius després d'una setmana de convivència i intercanvi cultural

La Residencia Artística "Open Call Nodus" de les Coves de Vinromà conclou amb resultats positius després d'una setmana de convivència i intercanvi cultural

16/07/2022

Joves talents de 19 països com Mèxic, els Estats Units, Israel, Colòmbia, Polònia o Corea, entre altres procedències, han participat en aquest projecte impulsat per la Fundació Caixa Castello i l'Ajuntament de la localitat


Els músics participants en la Residència Artística “Open Call Nodus 2012” s'han acomiadat de les Coves de Vinromà després d'una setmana d'estada artística i formativa, en la qual han après nous llenguatges musicals i han conegut l'entorn rural de l'interior de Castelló. Joves talents de 19 països com Mèxic, els Estats Units, Israel, Colòmbia, Polònia o Corea, entre altres procedències, han participat en aquest projecte impulsat per la Fundació Caixa Castello i l'Ajuntament de la localitat orientat a facilitar un marc de desenvolupament i innovació capaç de crear nou repertori de música contemporània.


Després d'una setmana d'estada a les Coves de Vinromà, l'experiència ha finalitzat amb uns resultats molt positius. Els músics han experimentat amb composicions realment innovadores junt als professors David Moliner i Carlos Tena, i el municipi ha vist com la cultura pot ser un motor dinamitzador de l'economia local. En aquest sentit, les cases rurals, els comerços, el servei de taxi, i els bars i restaurants han rebut aquestos dies la visita de compositors desitjosos d'aprendre i conèixer un nou estil de vida.


Els formatges, el vi, la sangria o la paella són alguns dels productes que han degustat durant aquesta setmana, en la qual han establert llaços d'unió amb els veïns i veïnes del municipi. Per a Brandon, compositor de Rotterdam, “la gent és molt amable i ha estat una sorpresa trobar-me un poble envoltat de muntanyes amb carrers plens de pujades i baixades, tan diferent al paisatge del meu país”.


“L'experiència ha estat molt gratificant, els professors són músics excel·lents i he pogut aprendre molt. És molt emocionant que ells interpreten les meues peces musicals“, ha destacat Marco Infantino, compositor italià.


És més, alguns d'ells han manifestat la seua intenció de tornar al municipi. “Vull tornar a les Coves de Vinromà amb la meua família, m'he enamorat de la calma i el silenci que es respira als seus carrers”, ha afegit Dorothy Hindman, participant de Miami.


Aquesta Residència Artística ha culminat amb el concert de música contemporània que David Moliner i Carlos Tena han oferit a l'Església del municipi, un esdeveniment molt emotiu per a tots els participants, els qui han compost les peces per a percussió i saxofon que els professors han interpretat. A l'acte també ha assistit l'alcaldessa de la població, Mònica Nos, el gerent i el gestor cultural de la Fundació Caixa Castelló, Leopoldo Monfort i Alfredo Llopico, i la vicerectora de Cultura i Relacions Institucionals de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, a més d'un nombrós públic format pels veïns i veïnes.


“Aquest punt de connexió entre països i cultures diferents que ha propiciat aquesta estada artística ha obert noves relacions de continuïtat entre el nostre municipi i els músics de tot el món que han participat en aquesta proposta. La nostra valoració és altament positiva, perquè ha demostrat que la cultura pot generar un impacte molt positiu en el turisme i l'economia local d'entorns rurals com el nostre”, ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Mònica Nos.

Residencia Artística Open call Nodus

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Les Coves de Vinromà, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Espanya, 19, Ajuntament de Les Coves de Vinromà, CP: 12185, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).